Kesäkurpitsasta voi tehdä spaghetin tapaista lisuketta yksinkertaisesti suikaloimalla kesäkurpitsan ohuiksi suikaleiksi ja keittämällä sitä pari minuuttia suolavedessä.
Itse olen testannut tätä suikaleista herkkua seuraavalla reseptillä:
- Huuhtelen kesäkurpitsan juoksevan veden alla.
- Laitan kattilaan vettä, hieman öljyä, ripauksen suolaa. Kiehumaan.
- Suikaloin kesäkurpitsan juustohöylällä aivan sisintä lukuunottamatta. Siemenalue katkeilee ja pehmenee helposti liikaa keitettäessä.
- Lisään suikaleet kiehuvaan veteen. Keitän 2-3 minuuttia.
- Kaadan veden pois, lisään hieman öljyä, sekoitan.
Näin toimien tulee hieman pastamaista suikaletta, jonka kylkeen voi tehdä vaikka jauhelihakastikkeen.
Kesäkurpitsan suikalointi spaghetin tapaisiksi siivuiksi tulee tehdä terävällä veitsellä / höylällä koska jos kesäkurpitsan rakenne pääsee hajoamaan, katkeilee nauhamaisuus helposti keitettäessä.
Liikaa keitettäessä tämä suikale alkaa murenemaan ja liukenee keitinveteen. Pari kolme minuuttia on kokemukseni mukaan sopiva keittoaika.
Kesäkurpitsasta tehdyn spaghetin suutuntuma on mukavan lempeä, pehmeä ja sopivasti pureskeluun vastusta tarjoava. Vallan mainio siis.