Paistettua kesäkurpitsaa ilman jauhelihaa
Gourmet Perusmuona Reseptit

Kesäkurpitsa ja jauheliha – reseptit joilla nälkä lähtee!

Kesäkurpitsa ja jauheliha on kesäinen yhdistelmä, aivan kuten uudet perunat ja sillikin. Hieman rasvainen jauheliha ja kesäkurpitsan keveys täydentävät kivasti toisiaan, jonka vuoksi kokosin tähän muutaman reseptin kesäkurpitsasta ja jauhelihasta.

Oma suokikkini on simppelisti kesäkurpitsaa ja jauhelihaa paistettuna pannulla, mutta hieman vaativan kulinaristin makunystyröitä saattaa miellyttää ruoka johon on käytetty astetta enemmän aikaa ja vaivaa.

Paistettua kesäkurpitsaa ilman jauhelihaa
Paistettua kesäkurpitsaa ilman sitä jauhelihaa 🙂

Kesäkurpitsa – jauhelihavuoka

Idea täältä: https://www.lily.fi/blogit/pilketta/paras-jauheliha-kesakurpitsavuoka/

Kesäkurpitsa jauhelihavuoka on helppo ja nopea arkiruoka, jonka pyöräyttää valmistumaan vaikka salattuja elämiä (tai jotain vaihtoehtoviihdettä) katsellessa, ja joka yleensä miedon arominsa vuoksi maistuu niin perheen aikuisille kuin lapsillekin.

Uunissa valmistuvan vuokaruoan pääraaka-aineena on nimensä mukaisesti kesäkurpitsa ja jauheliha. Eikä siihen paljon muuta mausteiden ja kuorrutuksen lisäksi sitten tarvitakaan.

Kesäkurpitsa itsessään on niin mehukas, että nestettäkään ei tarvitse suuria määriä lutrata joukkoon.

Kesäkurpitsa – jauhelihavuoan ainekset

  • 400 g eli about paketillinen jauhelihaa
  • 600 g kesäkurpitsaa (2 Keskikokoinen kesäkurpitsa painaa noin 300g, eli kaksi niitä)
  • 1 iso sipuli. Jos satut sipulista pitämään. Voit käyttää myös punasipulia.
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 purkillinen, 400 g, tomaattimurskaa
  • 1 lihaliemikuutio tai suolaa hippunen
  • 100 g juustoraastetta (tai juuston kaltaista valmistetta)
  • Voita tai oliiviöljyä vuoan voiteluun

Ja mitä näillä kaikilla sitten tehdään?

  1. Laita uuni päälle, 175 ºC
  2. Pätki, pilko ja silppua kesäurpitsa sellaisiksi sopiviksi lohkareiksi.
  3. Saman voit tehdä sipulille. Survaise myös valkosipulin kynnet jos käytät niitä.
  4. Paista jauheliha ja sipulit, mausta lihaliemikuutiolla tai suolalla.
  5. Lisää paistokseen tomaattimurska ja pilkottu kesäkurpitsa
  6. Rasvaa vuoka ja kaada juuri tekemäsi seos sinne.
  7. Laita vuoka uuniin 45 minuutiksi. Peitä kannella ettei pinta pala.
  8. Odota 45 min.
  9. Ota vuoka uunista ja toivo että se on sopivan kypsää. Laita päälle juustoraaste. Ja tunge takaisin uuniin.
  10. Anna olla vajaa vartti niin että juusto sulaa.
  11. Nosta pois, anna jäähtyä ja nauti itseksesi tai sopivan seuran kera.
  12. Osta lisää kesäkurpitsaa!

Kesäkurpitsa – jauhelihakastike. Oiva vaihtoehto pelkälle jauhelihakastikkeelle!

Kesäkurpitsa on siitä kiva otus, että sillä voi myös täyttää ja maustaa jauhelihakastikkeen. Pelkkään proteiinia ja rasvaa kun on tylsä mutustella.

  1. Tee jauhelihasoosi normaaliin tapaan.
  2. Pilko joukkoon kesäkurpitsaa.
  3. Kypsennä hetki niin kurpat pehmenee.

Näin saat aikaan jauhelihakastikkeen jossa kesäkurpitsa antaa hieman tekstuuria ja mahdollisesti makuakin. Ellet mausta kastiketta valmiiksi tukkoon.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *