Kesäkurpitsan leikkaus
Kesäkurpitsan hoito Kesäkurpitsan kasvatus

Kesäkurpitsan leikkaus

Kesäkurpitsan leikkaus ei useinkaan ole kesäkurpitsan kasvun ja sadon tuoton kannalta tarpeellista. Kesäkurpitsa usein leikataan poiminnan yhteydessä irti emokasvista, mutta muuten kesäkurpitsa ei vaadi leikkausta.

Mikäli kesäkurpitsa tuottaa paljon toivottua enemmän satoa, voi toki leikata pienimpiä alkuja pois, mutta toisaalta parempi vaihtoehto ehkä on korjata sato ylipäänsä pienempänä ja maukkaampana. Jos kesäkurpitsan antaa kasvaa puskassa liian suureksi, tulee sen sisäosasta hieman tylsän makuinen ja siemenet alkavat kehittyä ja erottua muusta massasta.

Kesäkurpitsan lehtien leikkaus

Kesäkurpitsan lehtien leikkauksella vähennetään kesäurpitsan haihduttavaa pinta-alaa, ja sitä kautta mahdollisesti saadaan lisää voimaa varsinaisen kesäkurpitsan hedelmän kasvuun. Kesäkurpitsan lehtien leikkauksella kuitenkin ratkaisevasti vähennetään kasvin yhteyttämiseen käyttämää lehtipinta-alaa, joka voi vaikuttaa kasvin hyvinvointiin heikentävästi.

Kesäkurpitsan lehtien leikkaus
Kesäkurpitsan lehtiä tulee leikattua välillä vahingossa kurpitsan poiminnan yhteydessä. Kesäkurpitsan kasvun kannalta se ei kuitenkaan ole tarpeen.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *