KEsäkurpitsan kasvatus viipaleesta
Kesäkurpitsan kasvatus

Kesäkurpitsan kasvatus viipaleesta

Kesäkurpitsan kasvatus viipaleesta on periaatteessa mahdollista, onhan kesäkurpitsan sisällä siemeniä ja ja kesäkurpitsan viipaleessa luonnollisesti joitakin kappaleita myös.

Luonnossa kesäkurpitsa lisääntyy niin, että siemeniä sisältävät pötköt vajoavat maahan ja vähitellen kuivuvat ja lahoavat. Jossain vaiheessa siemenet alkavat itää, ja vahvimmat yksilöt valtaavat paikan, kasvattaen taas uutta hedelmää, joka aikanaan vajoaa maahan. Näin toimien kesäkurpitsa valtaa vähitellen alaa.

KEsäkurpitsan kasvatus kotipuutarhassa ja puutarhatuotannossa kuitenkin tehdään useimmiten hallitusti niin, että juuri tietyn tyyppisiä siemeniä kylvetään maahan tai esikasvamaan kennostoon. Siemenet kylvetään tai taimet itsutetaan riviin tai muuhun vastaavaan asialliseen muodostelmaan, jolloin kesäkurpitsan kerääminen on helpommin mahdollista.

Vaikka kesäkurpitsan kasvatus viipaleesta periaatteessa voi onnistua, on paljon varmempi ja helpompi tapa kylvää kesäkurpitsa kaupasta ostettavista siemenistä. Näin kurpitsaa saadaan kylvettyä juuri oikea määrä, ja turhalta harventamiselta myös vältytään.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *